Om löpbandet

 

Hos mig tränar hundarna på FitfurLifes professional löpband.

 

Fördelar med löpbandet:

 

  • Trygghet - Din hund känner sig trygg med sidogallren och du får därmed en balanserad hund i arbete

 

  • Hundens drivkraft - är att gå framåt. Mitt löpband är öppet i fronten och stimulerar hundens egen drivkraft att gå framåt istället för att blockera.

 

  • Mjuka övergångar - startar på så lågt som 0,4 km/h och går ända upp till 20 km/h med möjlighet att öka 0,1 km/h.

 

  • Individualitet - skapa ett program för just din hund och programmera displayen för tid, hastighet och önskad distans.

 

  • Säkerhet - Det finns en säkerhetsnyckel som du kan fästa i hunden som gör att bandet stannar omedelbart om hunden skulle trassla eller på annat vis misslyckas.

 

  • Vältonade muskler - får man när hunden går på ett band som är tillräckligt långt och din hund kan sträcka ut ordentligt. Mitt band är anpassat för alla storlekar där löpytan är väl tilltagen för att ge långa starka muskler.

 

      

 

Vid behov använder jag viktmanschetter för att ytterligare stärka upp hundens benrörelser och muskulatur. När hunden tränar med benmanschetter så ökar hundens steglängd och pendelrörelser, vilket ger en samtidigt ökad muskelaktivitet.

 

Djur som utvecklat en osymmetrisk gång tvingas gå i balans på löpbandet på grund av att det är svårt att upprätthålla en osymmetrisk steglängd på den. En gummiyta som finns på löpbandet reducerar stötar under träning.

 

Därför kan det vara bra att börja träningen på löpbandet innan man går över till vanlig träning efter en skada.

 

Om hunden har ont när höften eller knäet sträcks ut, kan löpband vara till hjälp eller t ex när osymmetrisk gång finns kvar efter en kronisk hälta som åtgärdats.

 

När de går på löpbandet får de ofta inte lika ont som när de utför en del andra övningar på grund av att den hjälper djuret när höften eller knäet ska sträckas ut genom att den drar bakbenet bakåt.

 

Bandet är anpassat så att man kan öka hastighet och lutning beroende på vad man vill åstadkomma med träningen. Den speciella anpassningen gör att hunden kan känna sig trygg och balanserad på mitt löpband.

 

När hunden springer på bandet så kommer man snart märka vilken skillnad det gör för hundens rörelsemönster, muskler och energinivå.

 

Alla hundar kan ha nytta av sådan träning, vare sig det är en familjehund, tävlingshund eller en hund påväg tillbaka efter någon typ av skada eller sjukdom.

 

I Sverige vet vi också att vintern ställer till det för oss och det är svårt att få till bra motion för våra hundar. Då kan löpbands träning hos mig vara ditt komplement!

 

 

 

 

 

 

 

www.piashundhalsa.se © 2010 • Västra Esplanaden 13, Sävsjö • 073-5139930 • piaspecial@hotmail.com´

Företaget innehar F-skattsedel

www.piashundhalsa.se