Jag behandlar din häst med medicinsk laser från Irradia för optimal läkning med minimal ärrbildning.

Det finns två typer av laser inom medicinen:

Kirurgisk laser som kan skära och bränna genom vävnad.

Medicinsk laser: Lågeffekt laser (Low Level Laser Therapy - LLLT) som påverkar kroppens mjukdelar med hjälp av ljus.

Jag använder alltså en medicinsk laser. Används idag i förebyggande och behandlande syfte av veterinärer, terapeuter, trav- o galopptränare över hela världen.

Laserterapi är en enkel behandlingsform, väldokumenterat effektiv vid led-, sen- och muskelskador, nervsmärtor och nervsjukdomar, ryggproblem, kroniska smärtproblem, svullnader och infektioner. Lasern används direkt på skadeområdet, men är också framgångsrik på triggerpunkter. Laserbehandlingen har även läkande effekt på cellnivå.

Läkningstiden och därmed konvalescenstiden kan halveras vid användning av laser. Din häst är med andra ord snabbare igång igen. Kom dessutom ihåg, att hästens allmänna välmående har inflytande på immunsystemet. Inom sårbehandling finns idag ingen bättre och effektivare behandlingsmetod.

Kroppens endorfin (smärtstillande) och oxytozin (avslappnande effekt) frisläpps, vilket ger smärtlindring och välbehagkänsla hos hästen. Detta gör att hästen blir lugn, men även lite trött och kan börja att gäspa under en behandling.

Laserbehandling är en smärtfri och riskfri behandlingsmetod och det finns inga biverkningar med lågenergilasern. Man "kan" få mer ont eller träningsvärk efter en behandling under en kort tid, men detta beror på att läkningsprocessen har tagit ny fart och detta går snabbt över.

Laserljuset kan ibland även ge en direkt smärtlindring. Då är det viktigt att veta att smärtan kan komma från en skada som i regel kan ha resulterat i en inflammation. Smärtan hindrar då en överbelastning och laserns smärtlindrande effekt kan därför leda till överbelastning med en försämring som följd. Det är därför mycket viktigt att hästen inte överbelastar leden, senan etc.

Alla reagerar inte lika på laserbehandling. Man märker i regel en reaktion inom 1 till 5 gånger. Vissa reagerar starkt och nästan omgående, andra behöver fler behandlingar. Normalt sett svarar ca 90% av patienterna på laserterapibehandling. Vissa problem lämpar sig mer för laser än andra.

Vad kan behandlas:

Sårläkning, Även svårläkta sår (absolut det bästa)

Snabb hämmande verkning på svullnad, smärta och ömhet

Muskelspänningar

Muskelinflammationer

Muskelbristningar

Rörelsestörningar

Hälta

Gallor

Gaffelbandskador

Senskador

Triggerpunkter

I förebyggande syfte

OBS! Det är 96 timmars karens för häst innan tävling.

Var hittar jag mer information?

www.irradia.se        www.slms.org

 

www.piashundhalsa.se © 2010 • Västra Esplanaden 13, Sävsjö • 073-5139930 • piaspecial@hotmail.com

Företaget innehar F-skattsedel

www.piashundhalsa.se