Om mig

 

 

Jag heter Pia Svensson och är 

Diplomerad Hundmassör utbildad hos Axelssons Animal School. Jag är medlem i Svenska Hundmassörers Yrkesförbund där fortbildning i hundmassage sker regelbundet.

Jag är även Certifierad Hundfysioterapeut utbildad hos ReDog i Västerås (Stefan Rosén) och Hundkuranten (Anna Holmgren).  Jag försöker dessutom praktisera så mycket jag kan hos ReDog för att kunna hålla mig uppdaterad och lära mig mer. Dessutom går jag regelbundet på fortbildningskurser i muskeldiagnostik och träningslära. Så spännande och fantastiskt intressant och roligt. Kan inte tänka mig något roligare eller mer underbart än att få arbeta med hundar.

I höstas (aug 2013) så påbörjade jag även min utbildning till undersköterska).

 

Jag startade upp mitt lilla företag i april 2010 och hoppas kunna utveckla det mer o mer...

 

Jag har själv 2 hundar. En Grand Danoistik på 8 år som heter Lova. 

En Grand Danoiskille på 6 år som heter Boyd.

 

Nytillskottet i flocken är underbara Iza, en beaucerontjej som jag hoppas kunna träna upp till vårdhund.Hon föddes den 26 aug 2013 och kom till mig när hon var 8 veckor. 

 

Vår älskade beaucerontik Filippa fick somna in 15,5 år gammal den 8 nov 2010. Hon kommer för alltid att ha en plats i mitt hjärta.

 

 

 

 

 

Jag har egen erfarenhet av allt vad det innbär med skadad hund, operation och rehabilitering efter det, då min Boyd redan vid 1 års ålder skadade sitt korsband och fick opereras. Han opererades med TPLO-teknik som tyvärr gick fel och har sedan dess gått igenom ytterligare två operationer, senast fick man göra en TTA-operation för att stadga upp hans knä. Det är nu (april 2012) ca 1 1/2 år sedan hans sista operation och Boyd fungerar mycket bra, äntligen! Han har ett relativt normalt liv och hänger med på alla aktiviteter, det som kan vara är att han kan bli lite ansträngd i sitt höger knä om det varit för mycket bus, men då vilar vi några dagar och så är han på banan igen. Han är lite stel höger bak men kan använda sitt ben fullt ut, hoppar bland stock o sten.

 

Jag använder regelbundet löpband och vibrations-platta på mina hundar och har sett vilka bra resultat det ger. Härligt att se hur bra Boyd mår av att ligga på vibrationsplattan, vilka fina muskler Lova får av både löpband och vibrationsplatta. Lasern har jag sett fantastiska resultat av. Har bl a behandlat ödem och operationssår samt muskelsvullnader med mycket gott resultat. Sist men inte minst den underbara och oerhört nyttiga massagen, mjuka smidiga och spänstiga muskler förebygger många skador.

 

Vi får för den delen inte glömma alla underbara skogspromenader vi gör med våra hundar då de får gå på olika underlag o använda alla sina muskler. En varierad träning är den allra bästa o vi får inte glömma den mentala träningen som är nog så viktig.

 

Visst är våra hundar underbara!

 

 

www.piashundhalsa.se © 2010 • Västra Esplanaden 13, Sävsjö • 073-5139930 • piaspecial@hotmail.com

Företaget innehar F-skattsedel

www.piashundhalsa.se